Skip to main content
NIEUW in ons assortiment👇🏻
De Aziatische Wokkomkommer 🥒
Vanaf nu is de Aziatische wokkomkommer van Nederlandse bodem NIEUW in ons assortiment. Deze komkommer is zeer geschikt voor wokgerechten. Omdat er minder vocht in zit, is deze ideaal voor verhitting. De smaak en structuur van de wokkomkommer blijven in tact.
Om deze introductie te vieren, hebben wij een speciale introductieprijs!
Waar komkommers in Azië veelal worden gewokt, worden ze in de westerse keuken vaak rauw gegeten. De meeste Europese consumenten denken er niet aan om komkommers voor wokgerechten te gebruiken. Vanaf nu komt daar verandering in met de introductie van een nieuw ras: Wokcue.
 wok

Traditionele komkommers hebben een hoog vochtgehalte wat ze minder geschikt maakt voor gebruik in roerbakgerechten. De textuur van het nieuwe ras is anders. Na het koken is de komkommer nog steeds stevig en knapperig, zonder dat de kern verwijderd hoeft te worden.

Alvorens het daadwerkelijk introduceren van het nieuwe ras Wokcue, is er een consumentenonderzoek gedaan om het product te testen. De reacties waren overwegend positief. Zo werden in een van de smaaktesten ca. 100 consumenten gevraagd om roerbakgerechten met Wokcue en roerbakgerechten met traditionele komkommers te beoordelen. Wokcue kwam daarin naar voren als het favoriete ras in de gerechten en behaalde de hoogste scores voor stevigheid, sappigheid en knapperigheid.