Skip to main content

Van Schier maakt overheerlijke, authentieke kazen. Door de unieke bodemsamenstelling van Nationaal Park Schiermonnikoog heeft de melk van de eilander koeien een zacht-zilte en iets kruidige smaak. Dat proef je terug in de kazen. Net als de liefde waarmee de kaas gemaakt wordt!

De trotse zuivelboeren van Schiermonnikoog hebben hart voor de natuur. Door hun veestapel met ruim éénderde te verkleinen, creëren ze meer balans tussen het boeren en de natuur. Want met minder koeien verlaagt de stikstofuitstoot en krijgt de natuur vleugels. De diversiteit aan planten en dieren groeit, passend bij het eilander landschap. En zo worden de polders van Schiermonnikoog nóg meer een paradijs voor weidevogels.

Door zelf kaas te gaan maken en verkopen, halen boeren meer waarde uit hun melk. Zo kunnen de trotse zuivelboeren van Schiermonnikoog met minder vee tóch boer blijven.

De aanleiding van deze grote verandering op Schiermonnikoog is de landelijke opdracht om de stikstofuitstoot in Nederland te verlagen. De trotse zuivelboeren hebben deze opdracht ter harte genomen en hier hun eigen draai aan gegeven.

Alleen al voor de heerlijke kazen Van Schier is een bezoekje aan Schiermonnikoog de moeite waard. Maar woon je aan de ‘vaste wal’ en zoek je toch de specifieke kaas met het eilander-karakter? Bestel dan een stukje online, of stuur een Whatsapp.

Leave a Reply