Skip to main content

Le Rustique biedt de kaasliefhebbers die van karaktervolle kazen houden een assortiment dat bestaat uit camembert en brie. De kazen van Le Rustique zijn authentiek en hebben een rijke en typische smaak en een romige textuur. De kazen worden gemaakt volgens de Franse traditie in Normandië, een streek die bekend is om de hoge kwaliteit en de rijke smaak van de melk. Le Rustique is heerlijke kaas met een rijke smaak van echte Camembert. De kaas mag officieel geen Camembert heten, omdat een Camembert kleiner is. De korst is dun en bekleed met fijne witflora. Het zuivel loopt snel uiteen en heeft dan zijn optimale smaak.

Het AOC-keurmerk voor camembert bestaat pas sinds 1983. De camembert was toen al wereldberoemd, zo beroemd dat-ie overal ter wereld gemaakt wordt – in Australië schijn je zelfs ‘camembert’ uit een tube te kunnen krijgen. Dat mag natuurlijk niet: de ‘echte’ camembert, moet in Normandië geproduceerd worden, van rauwe melk, met een vetgehalte van tenminste 45 procent (’t is geen dieetkaas) en een witschimmelkorst. De traditie wil het zo, en de traditie houdt natuurlijk ook vol dat de enige kwaliteitscamembert op die manier gemaakt wordt.

Een Rustique-camembert is hoe dan ook heel geschikt om te bakken voor over de sla, als voorgerecht. Dat is echt lekker en het oogt leuk.

klik hier om Rustique brie te bestellen

klik hier om Rustique camembert te bestellen

Leave a Reply