Skip to main content

De Rubens is een vrij nieuwe appel en is ontstaan uit een kruising tussen de appels Elstar en Gala. De appel heeft een blije, rode blos en karakteristieke donkere strepen op een gelige grondkleur. Het vruchtvlees is bros en krokant.

De Rubens combineert het sprankelende frisse aroma van Elstar en het zoete van Gala. De Rubens is het lekkerst als handappel, maar de appel is ook lekker om te verwerken in salades en desserts.

Ze zijn niet alleen lekker, maar appels bevatten ook veel voedingsvezels en natuurlijke suikers. Voedingsvezels zorgen voor een goede spijsvertering en helpen bij de opname van andere belangrijke voedingsstoffen. De natuurlijke suikers in appels worden langzamer opgenomen dan gewone suikers waardoor ze je langer energie geven. Daarnaast bevat de appel relatief veel vocht. Daarom bewaren we al eeuwen een appeltje voor de dorst.

Een Rubens appel is na aankoop circa 2 weken houdbaar. Bewaar appels op een koele, donkere plaats. Bij voorkeur in de koelkast, dan blijven ze tot wel 4 weken goed. Appels die op de fruitschaal liggen worden snel overrijp en doordat ze veel ethyleen produceren beïnvloeden ze bovendien het overige fruit op de fruitschaal nadelig.

Het vruchtvlees van de Rubens is lekker sappig. Met appels kun je eindeloos variëren. Je kunt ze verwerken in een zelfgemaakte chutney of jam. Door het hoge pectinegehalte van appels stolt jam sneller. Ook kun je van de appels een lekkere appelsap, saus, appelmoes of -compote maken. Met die compote kun je je taartbodem of cake vullen. Daarnaast kun je appel in de schil bakken, vullen, stoven of frituren.

bestel Rubens appels