Skip to main content

De Kanzi-appel glimt weer aan de Nederlandse fruitbomen. Afgelopen week plukte Gigi Ravelli in de boomgaard van Kasteel Wijenburg, de eerste Kanzi-appel van het seizoen. Daarmee is het oogstseizoen van Kanzi officieel geopend. Vanaf nu liggen de appels weer in de winkel. Vanaf 2006 kon de consument voor het eerst kennismaken met Kanzi. De kwaliteit blijft, ondanks het zware voorjaar voor de fruitteelt, op peil en de Kanzi voldoet aan alle strenge eisen.

Gigi: “An apple a day keeps the doctor away”

Voor zeven op de tien Nederlanders is de appel de favoriete fruitsoort, 12% van de Nederlanders eet zelfs elke dag een appel. Ook Gigi laat zich graag verleiden door de rode blos van de Kanzi-appel. Daarom reisde zij vandaag af naar de Betuwe om hier de eerste Kanzi van het seizoen te plukken en te proeven. “Met mijn drukke werkschema let ik goed op mijn gezondheid. Als ik zin heb in iets lekkers, kies ik graag voor een appel als gezonde snack. De Kanzi weet mij daarbij toch elke keer weer te verleiden. Hij is lekker knapperig en fris. Daar zit ik graag mijn tanden in!” aldus Gigi Ravelli, bekend van TV en het witte doek.

De oorsprong van de rode verleider

De Kanzi is ontstaan uit een behoefte naar een appel waar een frisse en zoetzure smaak goed naar voren komt. In 1995 vond de eerste kruising plaats van de sappige Gala en de friszoete Braeburn. Hieruit is in 1997 de eerste Kanzi-appel geboren. De Kanzi-appel verenigt de beste eigenschappen van haar ouders, de bewezen appelrassen Braeburn en Gala. Kanzi is herkenbaar aan de typische rode blos, stevige bite en tintelfrisse, sappige smaak. Sinds 2006 is Kanzi verkrijgbaar. Door het succes van de appel, heeft Kanzi in de loop der jaren een enorme groei meegemaakt. De rode verleider komt van Nederlandse bodem. Alle Kanzi-appels die in Nederland te koop zijn, zijn gegroeid aan één van de 1,3 miljoen appelbomen, verspreid over de 238 boomgaarden in Nederland.

Om als appel succesvol te zijn, moeten uiterlijk, smaak en kwaliteit het hele seizoen door uniform zijn. Elke Kanzi is een klasse-1-product dat aan de strengste kwaliteitseisen voldoet. Ondanks het zware voorjaar is de kwaliteit van de Kanzi-appel hoog.

Over Fruitmasters

Kanzi wordt in Nederland op de markt gebracht door de Koninklijke FruitmastersGroep. In het hart van Nederland, de Betuwe, omringd door vele honderden hectaren bloeiende fruitboomgaarden, ligt de oorsprong van de Koninklijke FruitmastersGroep. Bij de afzetorganisatie Fruitmasters, gevestigd in Geldermalsen, zijn ruim 500 fruittelers aangesloten. Fruitmasters draagt zorg voor de vermarkting van hun fruit in zowel het binnenland als in het buitenland. Daarbij begeleidt Fruitmasters het fruit vanaf de teelt tot aan de aanschaf door de consument. Van sorteren en verpakken tot en met marketing en winkelvloerpresentatie. Kanzi® is van oktober tot en met mei te koop.

 

klik hier om Kanzi-appels te bestellen