Skip to main content

 

Er is een Gronings product , dat overal te vinden is. En met ‘overal’ bedoelen we: over de hele wereld. Het is Marne Groninger Mosterd, de bekende oorspronkelijke mosterd van Marne Mosterd. Die wereldwijde bekendheid is natuurlijk niet vanzelf ontstaan; daar is jaren hard voor gewerkt. Met Groningse nuchterheid, met Gronings vakmanschap!

Het speciale aan deze echte Groninger mosterdsoort is dat de mosterdzaadjes slechts grof gemalen worden. Dat zorgt ervoor, dat de mosterd er heerlijk uitziet en ook uitnodigend vol van smaak is. Proeven? Marne Groninger Mosterd is erg lekker bij rood vlees, vis en kaas.

bestel nu groninger mosterd.

De Marne kent een rijke historie. Het begon ruim een eeuw geleden in het dorpje Molenrij bij Kloosterburen waar drie heren besloten om de lokale economie een impuls te geven door het oprichten van een mosterdfabriek. Naast werkgelegenheid zorgde de fabriek ook voor een verkoopkanaal voor mosterdzaad van de regionale boeren.

Al snel slaagde de kleine mosterdfabriek in zijn doel, maar niet alleen in de omgeving van Molenrij (nabij Kloosterburen). Ook in de verre omgeving stond de mosterd bekend om zijn kwaliteit en betaalbare prijs. Dit zorgde voor groei en in 1926 werd daarom besloten de fabriek te verhuizen naar Groningen. Door de logistieke mogelijkheden over water en weg groeide het bedrijf in de decennia daarna gestaag. Binnen de kortste keren werd De Marne mosterd in heel Nederland gegeten en werden afzetkanalen buiten de nationale grenzen opgezocht.