Skip to main content

Decemberzegels

Decemberzegels of ook wel kerstzegels genoemd, zijn speciale postzegels. Deze postzegels worden jaarlijks in de maand december uitgegeven. Deze Decemberzegels hebben een aangepast tarief (€0,82). Met dit aangepaste tarief wordt het versturen van Kerstwensen toegankelijker gemaakt voor alle mensen.

klik hier om gelijk decemberzegels te bestellen

 

Zo gebruik je de decemberzegels

Koop de decemberzegels online of via een van onze verkooppunten.

  • Decemberzegels gebruik je voor post t/m 50 gram (in plaats van 20 gram bij een standaard postzegel). Dat kan een zelfgemaakte kerstkaart zijn of zelfs een paar leuke kerstsokken!
  • Verstuur je binnen Nederland? Plak dan 1 decemberzegel. Doe ze in de brievenbus bij jou in de buurt. Buiten of bij een PostNL-locatie met onze speciale kerstbrievenbussen.
  • Je hebt slechts 2 decemberzegels nodig voor een kaartje naar je familie of vrienden in het buitenland (echt waar, wereldwijd!).

Geldigheid van decemberzegels

  • Je kunt de decemberzegels het hele jaar blijven gebruiken. Zorg wel dat je na 5 januari 2019 bijplakt tot het huidige tarief van een standaard postzegel.
  • Heb je oude decemberzegels uit 2010 t/m 2017? Deze zijn nog steeds geldig. Je hoeft in de kerstperiode niet bij te plakken.
  • Heb je nog decemberzegels, met een bedrag in euro’s, van vóór 2010? Deze zegels mag je ook nog gebruiken. Hierbij is het wel nodig om bij te plakken met bijplakzegels tot het tarief van de decemberzegels 2019.
  • Koop de speciale bijplakzegels online

Tarief Decemberzegel

De prijs van de Decemberzegel van PostNL is in 2019 € 0,82. De prijs ligt 5 eurocent lager dan de normale postzegel en 9 eurocent hoger dan het tarief van de Decemberzegels 2018. De speciale Decemberzegels zijn vanaf 4 november 2019 in een vel met 20 zegels te koop voor 16,40 euro.

Cadeau

Wanneer je twee velletjes decemberzegels koopt bij de verkooppunten, krijg je zolang de voorraad strekt jaarlijks gratis een leuk cadeautje. Dit jaar krijg je bij aanschaf van 2 vellen decemberzegels een duurzame tas cadeau.

Wanneer worden kerstkaarten met een Decemberzegel bezorgd?

De poststukken die gefrankeerd zijn met Decemberzegels vallen onder de 72-uurs bezorging. Dit betekent dat de bezorging in principe binnen 3 dagen zou moeten plaatsvinden. Door de decemberdrukte wil het echter wel voorkomen dat een kerstkaart soms langer onderweg is.