Skip to main content

Bij Friesche Vlag staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Ook zij realiseren dat we sporen op de aarde achterlaten. Het doel is daarom om de impact zoveel mogelijk te verminderen; van de productie van alle heerlijke producten tot aan de materialen waarin het verpakt wordt. We zijn er nog niet, maar we zetten elke dag weer een stapje in de goede richting.

Hun ambitie: 100% Recyclebare verpakkingen in 2025

Friesche Vlag heeft al veel duurzame initiatieven en hier houdt hun ambitie niet op. In 2050 willen ze nóg een stap verder zijn, namelijk 100% circulaire verpakkingen. Een circulaire verpakking kan steeds opnieuw gerecycled worden, zodat er steeds weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden.

Overstap van glas naar PET

Dit jaar wordt de traditionele glazen fles van Friesche Vlag vervangen door een verpakking van gerecycled plastic.

Bijna alle Friesche Vlag Halvamel en Goudband flesjes* zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic. Deze flesjes worden gemaakt van het plastic van gerecycled plastic flessen. Deze flesjes kunnen zelf ook weer worden gerecycled in het afvalsorteercentrum door na gebruik de dop erop te plaatsen en het folie te verwijderen. Daarna worden ze weer gerecycled tot nieuwe flessen en andere plastic producten.

*fles uitgezonderd de folie en de dop. Hier wordt nog aan gewerkt!

Friesche Vlag Balance

De enige, niet volledig recyclebare, fles (excl. folie en dop) is van Balance. Deze fles (excl. folie en dop) is gemaakt van 89% gerecycled materiaal. De overige 11% is een mix van zuurstof barrière en ‘nieuw’ PET materiaal. Deze zuurstof barrière is nodig omdat Balance 0% vet heeft en dus gevoeliger is voor smaak verandering door zuurstof.