Skip to main content

Nederland is een land van tulpen, gras, koeien en melk. Onze kennis over melk en koeien is wereldberoemd. Zuivel is Big Business.
In die Big Business waren ondernemers Peter van Dronkelaar en Harald Hoffmann op zoek naar vernieuwing en creativiteit. De Nederlandse melkmarkt is namelijk efficiënt, maar ook eenzijdig. Overal dezelfde koeien, overal dezelfde prijs, overal dezelfde blauwe pakken in de winkel.

Toen ze er gezamenlijk een keer over spraken, kregen ze zin om het anders te doen. Samen met gelijkgestemde boeren die het ook leuk vinden om hun eigen melk weer te maken maar dan van Jersey koeien. Een andere koe, en dus andere melk.

Holland Jersey is opgericht in 2015. Met Jersey koeien dus, omdat die melk zo lekker en anders is. De boeren zijn onderdeel van het bedrijf, het pak is niet blauw, en de melk is een beetje duurder – zodat de boer ook zonder zorgen zijn gezin kan onderhouden.

Ze maken hun eigen melk en hun eigen yoghurt. Ze stoppen er niks in, en trekken het niet moleculair uit elkaar om individuele delen voor zoveel mogelijk geld te verkopen. Want dat gebeurt namelijk wel.
Vooral bij de volle melk proef je het verschil. 6% volvette melk, dat smaakt te gek. En het is waar boerenjongens zoals zij mee zijn opgegroeid. Dat het je smaken mag!

Van nature 20% meer proteïne, 6% vet, meer vitamines, calcium en omega-3 en 100% A2 – Jersey koeien maken de beste, en volgens veel mensen de lekkerste melk die er is. Van die topmelk maakt Holland Jersey zuivel: melk en yoghurt. Ze bewerken het niet onnodig, en ze romen de volle melk niet af. Zo blijft alle kwaliteit en alle smaak bewaard, en drink jij de volste melk van Nederland. Zo uit het pak, bij je ontbijt of in je koffie.

bestel hier volle melk of milde yoghurt.