Skip to main content

Van der Meulen sluit de beschuitfabriek in Hallum en ook de roggebroodfabriek in Broeksterwâld gaat dicht. De vestigingen zijn voor het bedrijf verliesgevend. Het gaat al een paar jaar niet goed met de verkoop van beschuit en roggebrood, aldus directeur en eigenaar Johannes van der Meulen.

MINDER VRAAG NAAR BESCHUIT EN ROGGE

Van der Meulen bestaat al ruim een eeuw en begon ooit met de productie van beschuit en rogge. Maar die “sluiten steeds minder aan bij de hedendaagse consumentenbehoefte. Deze twee productgroepen zijn meer lokale broodspecialiteiten geworden en passen daardoor niet meer in onze internationale groeistrategie”, aldus het bedrijf.

Met de voorgenomen herschikking van de productie naar één locatie kan het bedrijf zich naar eigen zeggen richten op verdere verbetering van de kwaliteit van haar toastproducten, betere productieomstandigheden en verlaging van de kosten. “Op deze manier zal de bakkerij in de huidige competitieve markt efficiënter functioneren, beter kunnen inspelen op de wensen van onze klanten en consumenten en is zij klaar voor een gezonde toekomst gericht op groei en ontwikkeling.”

Van der Meulen gaat zich dus volledig concentreren op de productie van Melba Toast. In toast zegt het Friese bedrijf marktleider te zijn. Gehoopt wordt dat het overgrote deel van de circa 120 banen binnen de onderneming ook na het stoppen van de productie van beschuit en roggebrood behouden kan blijven.

Zolang de beschuiten van Van der Meulen er zijn worden ze verkocht in de rijdende winkel en in de webshop. VAN DER MEULEN BESCHUIT