Skip to main content

De Tynjetaler is een heerlijke bijzondere gatenkaas van Friese grond. De Tynjetaler is romig en ietsje zoet, met een knipoog naar de Zwitserse Alpen. Deze jong belegen gatenkaas heeft een licht pittige nasmaak. Heerlijk voor op brood, niet te versmaden bij de borrel of als fondue.

De Tynjetaler komt van Kaasboerderij De Gelder uit Tijnje. De kaas wordt gemaakt met onder andere melk van eigen koeien. En dat proeft u! Dat komt omdat smaak vooral wordt bepaald door het dieet van de koe. Hoe veelzijdiger en schoner het voer, hoe rijker de smaak. De kazen worden allemaal gemaakt van gepasteuriseerde melk. Dat houdt in dat alle verkeerde bacteriën eruit zijn.

 De Gelder is een familiebedrijf waar kwaliteit, transparantie en dierenwelzijn voorop staan. Bij Kaasboerderij De Gelder hechten ze veel waarde aan duurzaamheid, en produceren ze producten met respect voor mens, dier en milieu. De melkkoeien op het melkveebedrijf hebben een ruime stal en liggen op comfortabele matrassen. Doordat er gewerkt wordt met melkrobots, kunnen de koeien zelf kiezen op welk moment van de dag ze gemolken willen worden. De stal is voorzien van massageborstels en de koeien kunnen eten wanneer ze maar willen. Ze krijgen schoon kuilgras van uitstekende kwaliteit, dat wordt aangevuld met mais en plantenmengsels. Het gras bevat veel caroteen, vitaminen en eiwitten.

De Tynjetaler is een gatenkaas. Gatenkaas is de algemene benaming voor kaas met grote luchtbellen. Bij de bereiding van deze kazen wordt extra zuursel met propionzuur toegevoegd. Daardoor scheiden de melkzuurbacteriën koolstofdioxide af en ontstaan er ‘gaten’ in de kaas. Het levert de wat scherpe, nootachtige en zoete smaak op.

bestel TYNJETALER.

Leave a Reply