Skip to main content

Bij de fruitteeltbedrijven  zijn de afgelopen week de eerste appels van het seizoen geplukt, de zomerappel Delbarestival en de plukappel Discovery. De eerste verse oogst is razend populair vanwege de smaak en knapperigheid van de appel. Probleem is echter dat er weinig aanbod is.

Volgens de telers wordt zeker 30 procent minder oogst verwacht dit jaar. ‘De appeloogst valt gewoon tegen. Over de hele breedte hebben we minder appels. Dat komt met name door het koude voorjaar. Enerzijds de nachtvorst en anderzijds de kou en nattigheid. Daardoor krijg je een slechte bloei, dat noemen we zettingsschade.’

HOLLANDSE DELCORF, HEERLIJKE NIEUWE OOGST HANDAPPEL
Volgens vele de lekkerste appel die er is! Heerlijk fris appeltje, smaakt precies zoals een Hollandse appel hoort te smaken! Je proeft dat het nieuwe oogst is! De appels zijn er maar een paar weken per jaar. De smaak is vergelijkbaar met de Elstar appel, maar misschien nog wel wat lekkerder. Hard, fris en SUPER van smaak!
De Discovery, een beetje als de elstar.
Discovery is een zeer vroeg appeltje, en wordt daardoor wel eens oogstappel genoemd. Dit is niet waar. De echte oogstappel is Transparante Jaune. Dit kleine, zoete appeltje is een van de eerste appels die u kunt plukken. Deze vroege appel wordt nog maar in kleine mate geteeld, vooral in het Verenigd Koninkrijk. Daar wordt deze appel jaarlijks ingezet in een marketingcampagne om Britten te verleiden méér Britse appelrassen te eten.

Bestel nu: delcorf appels of discovery appels.

Klik hier voor het volledige appelassortiment