Skip to main content

Van alle raapsoorten is de koolraap de bekendste soort. Koolraap behoort tot de familie van de kool. Deze dikbuikige knol groeit, in tegenstelling tot andere koolsoorten, onder de grond. De koolraap is waarschijnlijk ontstaan uit een kruising tussen kool en knolraap. Koolraap wordt dan ook vaak verward met knolraap, maar het zijn twee verschillende planten. Koolraap heeft een ruwe groengele schil en wordt altijd gekookt of gestoofd gegeten. Het gele, geurige vlees heeft dan een zachte, zoetige en bijzonder aromatische smaak. Koolraap doet het goed bij kaas(gerechten), saucijzen, rookworst, ham en lamsvlees.

images (1)

Waar komt de koolraap vandaan:
De koolraap komt uit Nederland.

Wanneer is de koolraap verkrijgbaar:
De koolrapen zijn van September t/m April beschikbaar.

Wat is de houdbaarheid van de koolraap:
Op een koele plaats is koolraap enkele weken houdbaar. Aangesneden knollen zijn verpakt in folie nog enkele dagen in de koelkast houdbaar.

Waarom is koolraap goed voor je gezondheid:
De koolraap is rijk aan vitamine C en bevat ook een goede hoeveelheid folaat (vitamine B11). Je lichaam heeft folaat nodig voor de vorming van nieuwe cellen en weefsels, waaronder ook je rode en witte bloedcellen. Vitamine C is een antioxidant, waardoor het je lichaam helpt beschermen tegen oxidatieve schade. Ook is vitamine C onder andere van belang voor het gezond houden van je huid en helpt het bij de opname van ijzer. Bovendien dragen zowel vitamine C als folaat bij aan een goede weerstand. Deze grote knol is dan ook zeker een gezonde toevoeging aan je voedingspatroon!

Bestel nu: gesneden koolraap.