Skip to main content

Wat is kees?

In kees vervangen we de melkvetten door plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigd vet. De unieke samenstelling zorgt ervoor dat kees 60% minder verzadigd vet* bevat. Daarom is kees goed voor je cholesterol. Bovendien bevat kees 30% minder zout* en dat is goed voor je bloeddruk.
*vergeleken met een 48+ kaas van dezelfde leeftijd

Verschillende instanties staan positief ten aanzien van producten die minder verzadigd vet en minder zout bevatten, zoals kees van keesmakers. De Hartstichting en het Voedingscentrum moedigen initiatieven aan die dit bewerkstelligen. Zo nomineerde het Voedingscentrum kees voor de Publieksjaarprijs 2011.
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

60% minder verzadigd vet

kees bevat 60% minder verzadigd vet* dan een 48+ kaas van vergelijkbare leeftijd, omdat we de melkvetten vervangen door plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigde vetten. Zo draagt kees bij aan het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte.
*vergeleken met een 48+ kaas van dezelfde leeftijd

Vaak zit er meer zout in ons eten dan we nodig hebben. Dagelijks wordt gemiddeld 4 tot 5 gram meer zout gegeten dan de aanbevolen hoeveelheid van 6 gram zout per dag (1 gram zout komt overeen met 0,4 gram natrium). Een groot deel van onze zoutinname komt uit kaas.
kees bevat 30% minder zout dan een gewone 48+ kaas van vergelijkbare leeftijd. Minder zout eten is gunstig voor je bloeddruk. Ondanks het verminderen van de hoeveelheid zout, behoudt kees trouwens toch voor de volle 100% een pittige smaak.

kees is lactosevrij: tijdens de rijping van kees zetten melkzuurbacteriën de lactose uit de melk om in melkzuren. Het restpercentage lactose dat overblijft is bijna te verwaarlozen, op iedere 100 gram bedraagt de hoeveelheid minder dan 0,01 gram. Hierdoor kunnen ook ‘lactose-intoleranten’ beide varianten van kees met een gerust hart eten.

klik hier om Kees te bestellen

Leave a Reply