Skip to main content

Nagelkaas is een heerlijke kruidenkaas, hieraan is naast komijn ook kruidnagel toegevoegd. Dit zorgt voor een extra smaak. Het verschil tussen nagelkaas en komijnekaas is de kruidnagel. Deze extra smaakmaker wordt alleen toegevoegd aan nagelkaas.

(Friese) Nagelkaas is een aparte kaassoort bereid met kruidnagel en komijn. De kaas wordt traditioneel bereid met taptemelk, een zeer magere melk die overblijft bij het produceren van andere zuivelproducten als roomboter. Nagelkaas is ontstaan in de tijd van de VOC. De melk waarvan deze Friesche kaas werd gemaakt had weinig smaak en werd daarom voorzien van komijn en kruidnagel. De kruidnagel maakte door de conserverende werking de kaas meer geschikt om mee te nemen op lange scheepsreizen.

De Friesche Nagelkaas is een product dat al decennia lang op traditionele wijze wordt gemaakt. De zuivel is van koemelk en is ietwat droog en korrelig, maar zeer rijk van smaak.

Er zitten 68 kilocalorieën in 1 voor snee (20 gram) nagelkaas, 40+. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in ‘nagelkaas, 40+’? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.

1 voor snee (20 gram) nagelkaas, 40+ bevat:

Energie 68 kcal
Vet 5,1 g
– waarvan verzadigd 3,3 g
Koolhydraten 0 g
– waarvan suikers 0 g
Vezels 0 g
Eiwit 5,5 g
Zout 0,45 g
bestel hier Friesche Nagelkaas

Leave a Reply