Skip to main content

DE OORLOGSKRANTEN

Op 10 mei 1940 viel het Duitse leger Nederland binnen. Nu kunt u over het grootste conflict aller tijden lezen in de kranten van toen. In ‘De Oorlogskranten’ worden complete Nederlandse kranten uit de periode 1940-1945 herdrukt, precies zoals ze toen verschenen. Van de inval tot de bevrijding, met daartussen de Duitse bezetting, collaboratie en verzet, maar ook sport, cultuur en entertainment: lees het nu in ‘De Oorlogskranten’.

Elk nummer van ‘De Oorlogskranten’ bevat een selectie dagbladen met de belangrijke gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog. U krijgt zowel de door de Duitsers gecensureerde als de clandestiene pers, uitgegeven door de verzetsbewegingen. Ook de pers van de Nederlanders in Londen en in Nederlands-Indië is van de partij. Samen geven zij een uniek beeld van de oorlog waarvan de invloed tot op vandaag voelbaar is.

In ‘De Oorlogskranten’ leest u ook artikels van specialisten, om u te helpen de achtergrond en gevolgen van deze dramatische gebeurtenissen beter te begrijpen.

klik hier om de oorlogskranten te bestellen