Naast kaas gemaakt van koemelk, geitenmelk en schapenmelk is er nu ook Jersey kaas! Een ‘speciaalbier‘ onder de kazen, zo kunnen we Jersey kaas het beste omschrijven. De kaas is -PURE-, oftewel All natural.
Dit betekent dat er niets in of uit de melk gaat voordat deze wordt verwerkt tot Jersey kaas. Daarnaast wordt er bij de bereiding gebruik gemaakt van een vegetarisch stremsel wat pure Jersey kaas uitermate geschikt maakt voor vegetariërs.
En dan de unieke smaak… vol en smedig van karakter. -PURE- Jersey is verkrijgbaar in twee leeftijden: Smaakvol Mild en Vol Pikant.
Genieten!
Pure Jersey & duurzaamheid
En dat de koeien naar buiten gaan proef je in de kaas; de smaak komt nog meer tot zijn recht. Weidegang betekent dat de melk afkomstig is van boerderijen waar de koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen.
De kaas van Pure Jersey is ALL NATURAL en doordat de melk meer proteïne en vet bevat is er minder melk nodig om 1 kilo kaas te maken.
De Jersey koe zelf heeft ook een aantal bijzondere eigenschappen: ze eet minder waardoor er minder mest geproduceerd wordt, ze is sterk en minder vaak ziek, ze geeft gemiddeld langer melk dan de zwart-wit koe en heeft een hogere efficiëntie bij het omzetten van voer naar melk.