Skip to main content

Al ruim 85 jaar staat familiebedrijf Kaptein voor echte Hollandse zuivel. Het merk Echte Boter is onder consumenten misschien wel het meest bekend. voegt Kaptein een nieuw product toe aan de Echte Familie: Echte Smeerkaas.

De ‘Echte Smeerkaas’ wordt naar eigen zeggen gemaakt volgens traditioneel familierecept : ‘smaakvol, smeuïg en zonder poespas’. Echte Smeerkaas ligt in de rijdende winkels  in de 20+ varianten Naturel, Sambal, Komijn en Kruiden.

Kaptein heeft jarenlange ervaring in het maken van smeerkaas voor retail onder private label en foodservice in binnen- en buitenland. Consumenten konden deze voor het eerst kennismaken met Echte Smeerkaas op de Huishoudbeurs in de Amsterdam Rai. De eerste reacties waren heel positief. Mireille Kaptein, Algemeen Directeur bij Kaptein: ‘De receptuur van Echte Smeerkaas is precies zoals wij hem het allerlekkerst vinden. Roomzacht, smeuïg, goed van smaak en gemakkelijk smeerbaar. Omdat de smeerkaas 20+ is en 25% minder zout bevat, is het bovendien een meer bewuste keuze. We zijn heel trots op het resultaat.’

Verkrijgbaarheid
Het nieuwe merk Echte Smeerkaas ligt vanaf deze week in het koelschap in de varianten Naturel, Kruiden, Sambal en Komijn, melden de makers. ‘De vierkante kuipjes met het herkenbare Hollandse landschap bevatten elk 100 gram smeerkaas.’

Echte-Smeerkaas_kuipjes

Over Kaptein
‘Kaptein is een echt Hollands familiebedrijf, gestoeld op meer dan 85 jaar traditie en vakmanschap van de familie Kaptein uit Heiloo. Met haar activiteiten brengt Kaptein de Nederlandse kaas- en botertraditie naar 45 landen over de hele wereld. Kaptein is specialist in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas, boter, smeltkaas en poederkaas. Echte smaak, echt Hollands.