Skip to main content
Zit je al helemaal in de kerstsfeer? Het huis versierd en een kerstboom gekocht? Verstuur dan ook meteen je kerstkaarten! Met de feestelijke decemberzegels maak je jouw kerst- en nieuwjaarskaarten extra bijzonder. Vanaf 14 november koop je de zegels en de kerstkaarten gewoon in de rijdende winkel.

Hoe gebruik je de decemberzegels?

Decemberzegel 2021De zegels zijn vanaf 14 november 2022 te koop  en zijn geldig tot en met 6 januari 2022. De decemberzegels hebben een speciaal tarief, geldig van 15 november 2021 t/m 6 januari 2023. Dit tarief geldt voor brievenpost t/m 50 gram en met een minimumformaat van 14x9cm in Nederland. Net als vorig jaar zijn de decemberzegels 5 cent goedkoper dan normale postzegels, namelijk €0,91. Een vel van 20 decemberzegels kost €18,20.

Je kunt de decemberzegels ook het hele jaar blijven gebruiken. Buiten de kerstperiode om moet je wel bijplakken tot het bedrag dat je op dat moment betaalt voor een standaard postzegel. Bekijk hoeveel je moet bijplakken. Bijplakzegels koop je online of op een PostNL-punt.

Bekijk de decemberzegels

Kaartje versturen naar het buitenland?

Heb je vrienden, familie of kennissen die in het buitenland wonen en wil je hen ook graag een fijne kerst bezorgen? Dat kan! Plak dan twee decemberzegels op de envelop t/m 50 gram en verstuur je kaartje wereldwijd.

Verstuur op tijd!

In december bezorgen wij veel kerstpost. We streven er naar je kerstpost binnen 3 werkdagen (di-za) te bezorgen. Wacht niet tot het laatste moment en doe je kaarten uiterlijk de maandag voor kerst op de bus. Let op: schrijf het adres van de ontvanger volledig op de envelop, zodat je zeker weet dat jouw mooie kaart goed terecht komt. Volledig is straatnaam en huisnummer, postcode en stad.

Laat je betoveren

De decemberzegels zijn ontworpen door illustrator Miriam Bos. Met haar vrolijke en kleurrijke ontwerpen vol vrolijke taferelen neemt Miriam ons mee in haar wereld van kerst.

Unieke kerstbal bij 2 vellen decemberzegels

Bij aanschaf van 2 vellen decemberzegels ontvangt de klant een unieke glazen kerstbal in de vorm van een postkantoortje. Deze kerstbal is speciaal ontworpen door het merk Vondels. Het postkantoortje is ontworpen als een gemberkoekhuisje. Het heeft een typisch Nederlands en nostalgisch karakter en is mooi versierd met glitters.

Bestel decemberzegels 2022