Skip to main content

De chocoladeketen is ongelijk verdeeld. Miljoenen boeren aan ’t begin van de keten produceren cacao. Miljarden consumenten aan ’t eind van de keten genieten van chocolade. En in ’t midden? Daar zit ’n handvol chocogiganten dat ‘r baat bij heeft de inkoopprijs van cacao onmenselijk laag te houden. De cacaoboer leeft hierdoor in armoede.. met kinderarbeid en moderne slavernij tot gevolg.

Op dit moment is er slavernij op cacaoplantages in West-Afrika. Dit is het resultaat van de ongelijk verdeelde cacaoketen. Illegale kinderarbeid en moderne slavernij mogen niet. En het moet stoppen.

De missie van Tony Chocolonely: samen maken we 100% slaafvrij de norm in chocolade. Hoe we die grote missie bereiken? Da’s niet makkelijk. En best complex. Dat doen we aan de hand van Tony’s routekaart; de weg die wij volgen naar 100% slaafvrije chocolade.

Ze geven het voorbeeld en laten zien dat chocolade maken anders kan: in smaak, verpakking en de manier waarop er zaken gedaan wordt met cacaoboeren. Dat je commercieel succesvol slaafvrije chocolade kunt maken met Tony’s samenwerkingsprincipes voor slaafvrije cacao.

Maar Tony kan ’t niet alleen. In hun eentje maken ze onze chocolade slaafvrij, maar sámen maken we alle chocolade 100% slaafvrij. Want hoe meer mensen meedoen met onze missie en ons verhaal delen, hoe eerder 100% slaafvrije chocolade normaal wordt. Uiteindelijk bepaal jij. Doe je mee?

Bestel nu de Tony’s repen in de smaken: karamel/zeezoutpuurmelk of melk/hazelnoot.