Skip to main content

Chiquita bananen zijn niet alleen ontzettend lekker, ze zijn ook nog eens puur natuur en heel erg voedzaam. En omdat er geen vet in zit, blijft er nog genoeg ruimte over voor vezels, vitamine B6 én kalium. Heerlijk als je er een dagje stevig tegenaan moet. Of gewoon zin hebt in iets lekkers natuurlijk.

Het lijkt er op dat er iets recht gezet moet worden

Er zijn namelijk nog steeds mensen die denken dat een banaan niet altijd goed voor je is. Dit terwijl bananen van nature juist tjokvol gezonde stoffen zitten. Chiquita bananen zijn dan ook niet alleen bijzonder lekker, ze zijn ook nog eens puur natuur en heel erg voedzaam. We geven je daarom een aantal feitjes om nooit meer te vergeten.

Bewaartip: Wil je langer genieten van de heerlijke smaak van een Chiquita?
Bewaar onze bananen dan buiten de koelkast.

De blauwe sticker 

Toen Miss Chiquita in 1944 het levenslicht zag, werd Chiquita het eerste bedrijf dat een landbouwproduct een naam gaf.

Aanvankelijk werden de bananen verpakt in een strook bedrukt karton met de afbeelding van Miss Chiquita. Dit werd gemechaniseerd en de gevolgen hiervan voor de uitstraling en de kwaliteit van het fruit waren rampzalig.

Er volgden nog meer experimenten tot in 1963 iemand het idee kreeg om kleine stickers te drukken en deze handmatig op de bananen aan te brengen. Deze stickers worden vandaag de dag nog steeds en uitsluitend handmatig aangebracht.

Bestel hier Chiquita bananen