Skip to main content

Baldauf wilde bloemen kaas is een halfharde kaas die gemaakt word van hooimelk. De kaas word gerold  in fijne kruiden en bloemen, dat blijft plakken aan zijn natuurlijke, eetbare korst. Doordat deze kaas extra gerijpt heeft, krijgen  kaas en korst een heerlijk, bloemig aroma.

Deze kaas heeft niet alleen een heerlijke smaak, maar is ook prachtige om te zien.

Wildblumenkäse wordt alleen gemaakt met melk die gegarandeerd van de hoogste kwaliteit is en alleen van lokale boerderijen die dierenwelzijn beoefenen. Het Blumenkäse-recept wordt al jaren gebruikt door de kaasmakers. Er zijn slechts vier ingrediënten: Alpenmelk, culturen, stremsel en zout.

Blumenkäse, ook wel bekend als ‘bloeierskaas’, is een lust voor het oog voordat het zelfs maar geproefd wordt, dankzij de gedroogde goudsbloem-, bosbessen- en rozenbloesems die gele, blauwe en rode vlekken op de eetbare korst creëren. Het verspreidt ook een overheerlijk aroma van bonenkruid, kruiden, munt en jeneverbessen dankzij de twaalf verschillende kruiden die het bedekken. Het delicate en enigszins pittige aroma van de bloemenkaas komt na zes maanden rijping volledig tot zijn recht.

bestel hier Baldauf Blumenkäse.

 

Leave a Reply