Skip to main content

Je ziet ze nu volop liggen, vooral op de markt en bij de groente-speciaalzaken: bloedsinaasappels. Koop ze, want deze sinaasappels zijn er maar kort.

Bloedsinaasappels hebben een vrolijke rode blos en als je ze perst is het sap meer rood dan oranje. De smaak van deze sinaasappel is uitgesproken anders dan van een gewone sinaasappel. Veel minder zoet, een tikje bitter en vol aroma’s. Ook de schil van een bloedsinaasappel is bijzonder aromatisch. De bloedsinaasappel is net wat “volwassener” van smaak dan de gewone sinaasappel.

Je hebt ongetwijfeld gehoord van sinaasappels, maar ook van bloedsinaasappels? Deze zijn een stuk minder bekend. En je bent vast niet de enige die ze niet kent. De bloedsinaasappel is verwant aan de verschillende sinaasappels die je in de supermarkt kunt vinden. Wat ongebruikelijk is aan de bloedsinaasappel is de gepigmenteerde pulp, dit varieert van een solide roodpaarse pulp tot een diep oranje tint met spikkels rood erop. Ook al is de bloedsinaasappel anders, ze hebben een aantal zeer goede voordelen voor de gezondheid.

Maak er heerlijk sap van of gebruik de bloedsinaasappel in salades. Lekker met spinazie en feta bijvoorbeeld, of met venkel en rucola. De goed geboende en geraspte schil past bijvoorbeeld heel goed in een rabarbercompote of bij chocolade.

Tip: meng bloedsinaasappelsap met prosecco, voor een heerlijke fris aperitief.

bestel bloedsinaasappels