Skip to main content

Spinazie is iets van een raadsel voor een heleboel kinderen. Aan de ene kant, is het iets dat Popeye lekker vindt, en that’s pretty cool. Aan de andere kant, zodra het op het bord verschijnt trekken de meeste kinderen met hun neus. Toegegeven, als je het ziet, lijkt het net als een puinhoop groene drap. Naarmate we ouder worden, kunnen de meesten van ons de veelzijdigheid van spinazie waarderen.

Spinazie is één van de wijdst gebruikte groene bladgroenten. Het is inheems in Centraal-Azië, en vanaf daar is het verspreid over de hele wereld. Spinazie is een koude-weather gewas, bloeit het beste in de lente en de herfst. Tijdens de zomer is het vatbaar voor builen, of gaat het zaad maken. Spinazie is zeer productief en heeft een meer subtiele, neutrale smaak dan de meeste groenten. Dit maakt het ongewoon veelzijdig en aanpasbaar aan elke keuken.

Baby spinazie, is zoals de naam al aangeeft, standaard spinazie bladeren al  vroeg geoogst als ze jong en mals zijn. Sommige planten hebben een gewoonte van trage groei, die toestaat om te worden geoogst als baby spinazie voor een langere periode. Baby spinazie wordt meestal geoogst wanneer de bladeren ongeveer 1 tot 1 1/2 inch in diameter zijn. Baby spinazie is zachter van smaak en textuur en is erg geschikt voor het maken van een groentesalade, maar kan ook worden gekookt. Het wordt meestal voorgewassen verkocht en is klaar voor gebruik. De stengels zijn fijn genoeg dat ze niet hoeven te worden verwijderd.

Klik hier om babyspinazie te bestellen