Skip to main content

Kefir is een fris zure zuiveldrank welke ontstaat door kefir toe te voegen aan melk. Hierdoor begint de melk te fermenteren. Door deze fermentatie is het een licht alcoholische drank (0,1 – 0,3%) en is het dikker dan melk. Kefir bevat gisten (bijvoorbeeld Saccaromyces unisporus, Kluyveromyces marxianus) en rechtsdraaiende bacteriën (o.a. lactobacillus caucasus, kefyr) welke in harmonie met elkaar samenleven en welke zorgen voor het fermentatieproces.

Al tientallen jaren wordt kefir door mensen thuis gemaakt om zo te profiteren van de voordelen van kefir maar ook om de bijzondere licht tintelende smaak. In de jaren 70 was er zelfs sprake van een heuse rage en had iedereen een ‘’pot kefir” op het aanrecht staan.

Waarom kefir drinken ?

De smaak is verrassend fris en tintelt op de tong. Kefir bevat calcium, verschillende vitamines en levende kefir culturen en gisten. Calcium draagt bij aan de normale werking van spijsverteringsenzymen. Levende culturen in Kefir verbeteren de lactosevertering van het product bij personen die lactose moeilijk verteren (door het fermentatieproces). Gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

Bestel hier kefir van Optimel.