Skip to main content

Roomboter is gezonder dan margarine

Er zijn allerlei wetenschappelijke onderzoeken waaruit blijkt dat mensen die roomboter eten veel minder hartaanvallen krijgen. Zo is er een onderzoek wat heeft geconstateerd dat als mensen roken en drinken het risico op een hartinfarct niet groot als als men dit tegelijk doet met het eten van roomboter. Margarine daarentegen is juist wel een grote veroorzaker van hartinfarcten, zo hebben onafhankelijke wetenschappers ontdekt. Het moge duidelijk zijn dat dit soort onderzoeken niet door de Unilevers van deze wereld worden meegenomen in hun beweringen over hoe slecht roomboter zou zijn.

Waarom denken we dat roomboter slecht is?

Wetenschappelijk gezien is roomboter veel gezonder dan de smaakloze margarine van voedselfabrikanten. Het grootste verschil zit in de reclame oftewel propaganda. Daardoor menen veel mensen te ´weten´ dat roomboter slecht is. Dit is een het gevolg van het werk van universitair afgerichte psychologen die marketeers zijn geworden en een hele wereldbevolking op het verkeerde been kan zetten.

Gezonde cholesterol

De Mythe: cholesterol leidt tot hart- en vaatziekten, wordt door Nederlandse commerciële instituten hardnekkig in stand gehouden. Niet cholesterol is verantwoordelijk voor aderverkalking maar geoxideerde cholesterol. Dat betekent dat je veel antioxidanten moet binnen krijgen om hart- en vaatproblemen te voorkomen. Cholesterol staat vaak in kwaad daglicht maar dat is onterecht. De hersenen bestaan voor een groot deel uit cholesterol. Vooral voor een goede hersenontwikkeling bij kinderen is het verstandig roomboter te eten in plaats van de plastic nepboter die grote fabrikanten menen te moeten aanprijzen. Behalve dat cholesterol onontbeerlijk is voor de aanmaak van hersencellen is het nodig voor een gezonde werking van het zenuwstelsel.

In onze webwinkel vind je vier soorten echte boter:

roomboter ongezouten

roomboter gezouten

grasboter

roomboter minder vet