Skip to main content

Het is er weer! Nieuwe oogst zuurkool uit het vat. Zuurkool is een prod­uct wat veel vita­mine C bevat. Je kunt zuurkool rauw eten, koken, bakken, stomen of in de oven berei­den. Wanneer u de zuurkool kookt kunt u deze het beste zo kort mogelijk koken i.v.m. het verlies van de vita­mines. Zuurkool is heer­lijk als stamp­pot met spek en ananas. En de rook­worst maakt het hele­maal af!

Voor een zuurkoolstamppot neem u wat meer aardappelen dan normaal gegeten worden per persoon en kookt u deze in 20 minuten goed gaar. U hoeft geen zout toe te voegen aangezien zuurkool al vrij veel zout bevat. U kookt tegelijkertijd in een andere pan de zuurkool ongeveer 20 minuten. Voeg de afgegoten zuurkool en gestampte aardappelen bij elkaar en roer dit goed door. De stamppot wordt meestel gecombineerd met rookworst maar ook met zuurkoolspek smaakt het heerlijk. Naast de traditionele stamppot kan zuurkool ook verwerkt worden als rauwkost, in luchtige salades en als garnering bij schotels. Naast naturel-zuurkool kunt u ook zuurkool kopen met een ‘smaakje’, zoals kruiden-, kerrie-, wijn- en champgagnezuurkool.
Om de zuurkool iets milder van smaak te maken kunt u zuurkool voor gebruik afspoelen onder de kraan.

klik op de volgende artikelen om uw zuurkoolstamppot compleet te maken: zuurkoolrookworstzuurkoolspekaardappelen