Skip to main content

Achterhoekse kaneelbeschuit is een traktatie van vroeger. Bij bakkerij Kuipers in Winterswijk werden deze kaneelbeschuiten nog dagelijks gebakken volgens oud ambachtelijk recept. Door gebruik te maken van de oorspronkelijke ingrediënten had de Kuipers Achterhoekse kaneelbeschuit een buitengewone fijne smaak en is het een echt Achterhoeks streekproduct.

Beschuitbakker Bendicks Kuipers uit Winterswijk zette een mooie traditie voort. Hij was één van de laatste bakkers van het Achterhoeks zondagskoekje; kaneelbeschuit. Bendicks maakte van het deeg grote platte broden. Vervolgens sneed hij de broden in smalle reepjes. Hierover strooide de bakker suiker en kaneel. Tot slot werden de zondagskoekjes afgebakken tot ze lekker bros zijn.

Tegenwoordig worden de theebeschuitjes volgens Kuipers’ recept geproduceert door Hollandia in Enschede.

Kuipers’ theebeschuit is een traktatie bij een kop chocolademelk, thee of koffie. Ook zijn ze uitermate geschikt om te gebruiken als bodem voor monchou- of kwarktaart.

bestel: Kuipers theebeschuit