Richard van der Maar
Verbindingsweg32
9781 DA BEDUM
KvK. 02066620
B.T.W. NL108491869B01

T. 06 53692333
F. 050 3012450

BONNE MAMAN; GEEN JAM MAAR EXTRA CONFITURE

BONNE MAMAN; GEEN JAM MAAR EXTRA CONFITUREBonne Maman staat al decennia lang voor extra confiture, bereid volgens moeders en grootmoeders recept, met puur Frans fruit uit de Dordogne. Het uitgebreide assortiment vruchtenconfituren en -geleien biedt culinaire mogelijkheden van gezond broodbeleg tot exquise jachtsaus of heerlijk gebak of dessert. Een leuke spaaractie van de producent maakt het mogelijk een sfeervolle tafel te dekken voor ontbijt, lunch of diner.
Bonne Maman gebruikt 50gram puur fruit op 100gram confiture. Vandaar dat de naam ‘extra confiture’ op het etiket vermeld mag worden. Naast de populaire smaken als aardbeien, kersen, abrikozen en pruimen kan men ook bijzondere variëteiten in het schap vinden zoals kweeperen, mirabellen, reine claude, vijgen en vele anderen. De serie ‘specialiteiten’ bevat minder suiker vanwege het gebruik van meer dan 55gr. fruit op 100gr jam. Bij de marmelades, sinaasappel en mandarijn, ligt de verhouding op 35gr/100gr.
Alle Bonne Maman producten zijn herkenbaar aan de traditionele pot, het ‘handgeschreven’ etiket en het gepatenteerde rood-witte ruitje op de deksel. Het gezellige ruitje komt subtiel terug in het servies en tafellinnen dat men kan sparen met de punten op populaire smaken confiture.
RECEPT: IJSDROOM
Nodig:
1 liter vanille ijs (evt. zelfgemaakt)
1 pot Bonne Maman kersen confiture
cakevorm
_____________
Leg het vanille ijs in de koelkast, zodat het gemakkelijk te vormen is. Bedek de cakevorm met doorzichtig afdekfolie en schep vervolgens 1/3 van het ijs in de vorm. Maak met een repel riggels is het ijs en vul deze met Bonne Maman kersen confiture. Herhaal dit nogmaals en dekt het af met hel laatste deel vanille ijs. Laat het minimaal 3 uur invriezen. Om te serveer cakevorm omkeren, ijs in stukken snijden en eventueel nog met kersen confiture decoreren.

Terug