Skip to main content

FAMILIEBEDRIJF WEIDENAAR UIT DOKKUM

Sinds 1927 een familiebedrijf met inmiddels de derde generatie. In de worstmakerij in Dokkum wordt de beroemde Friese droge worst op turf en eikenhout gerookt. Deze wordt nog volgens ‘pake’s’ geheime recept bereid!

WORSTMAKERIJ

Naast de droge worst worden er nog veel meer lekkernijen gemaakt in de worstmakerij. Het team van worstmakers maakt heerlijk gemarineerd zeeuwsspek, een lekkere grillworst met kaas en ook een grove boerenleverworst komt uit de eigen worstmakerij.

VERS VLEES

Naast het team worstmakers beschikt Weidenaar ook over een professioneel team van slagers welke het vers vlees verzorgt voor de supermarkt. Vlees dat in de supermarkt te koop is met de kwaliteit van een ambachtelijke slager. Dat is vers voorverpakt vlees van Weidenaar.

FRIESE DROGE WORST

De Friese droge worsten worden op ambachtelijke wijze gerookt met eikenhout en turf. De derde generatie gebruikt nog steeds ‘pake’ (opa) zijn geheim. Een worst met dezelfde smaak van vroeger maar met een moderne uitstraling.

  • Bewaartip

    In de verpakking in een droge kast, na openen uit de verpakking halen en ophangen in droge kast/kelder.

  • Gebruiktip

    Na aanbreken verpakking product even laten luchten.Velletje welke om de worst zit is geschikt voor consumptie.

  • Genietmoment

    De droge worst is een smaakmaker bij de borrel, prima als tussendoortje of gewoon heerlijk bij de stamppot.

     

Bestel FRIESE droge worst

Ook verkrijgbaar in de GRONINGER en DRENTSE variant

Leave a Reply